Links

onderdelen

www.dijkstralangeweg.nl

www.swustetractoren.nl

www.histoparts.com

overig

www.atr-agri.com
Deze Franstalige site is opgericht door de “vrienden van Renault Tractoren”. Dit is een van de weinige pagina’s op internet waarop informatie te vinden is over de oudere types Renault Tractoren.

www.renaultoloog.com
Deze Nederlandstalige pagina bevat informatie van alles waar maar renault op staat gedrukt.

www.saurerlkw.ch
Site van oud-collega Laurent Dircks. De website is toegewijd aan zijn passie de trucks van het merk Saurer (Berna).

vieilles.soupapes.free.fr
Franstalige site van “tractor vrienden Vieilles Soupapes.

www.16kmclub.nl
De 16km Club is opgericht per 1 januari 1998 en is voortgekomen uit liefhebbers van oldtimer tractoren om gezamenlijk met leden, evenementen en bijeenkomsten te organiseren in Kootwijk e.o., met als doel de oldtimer tractoren met landbouwmachines in te zetten zoals vroeger gebruikelijk was.

www.hmtklep.nl
Pagina van de Historische Motoren en Traktoren vereniging. Dit is een van de grootste verenigingen op het gebied van traktoren en historische motoren.

www.motmontfort.nl
Pagina van het Montforter Oldtimer Treffen. Hierop vind je alles wat je moet weten over het MOT.

lestracteursrenault.pro-forum.fr
Franse forum over voornamelijk Renault tractoren.

www.landdag.nl
De Landdag is een evenement waarin oude tijden herleven. De initiatiefnemer van dit evenement is Harrie Gubbels. Hij organiseerde samen met een aantal dorpsgenoten een dag waarop bezoekers konden genieten van oude landbouwmachines en oude tractoren.

Naast de jaarlijks vaste thema’s hebben we ieder jaar wisselende thema’s. De vaste thema’s zijn: oude tractoren, oude landbouwmachines (meestal in werking te zien), oldtimer vrachtwagens en oude ambachten. De wisselende thema’s variëren van: diverse onderdelen met betrekking tot paarden, modeshow van oude kledij, honden behendigheid, schapendrijven, valkenier, ouderwetse manier van brand blussen, enz.

www.molensinweert.nl
Website van de Molenstichting Weerterland. Hieronder valt onder andere molen “De Nijverheid” (de Nijsmolen op de hoek Sint Jozefstraat/Veldstraat in Stramproy)