Beginnetje

Welkom,

Mijn naam is Frans Steijvers en in oktober 2004 kreeg ik de beschikking over een erfstuk, de Renault V72 van mijn wijlen vader, Susse Bér. Deze Renault tractor is in de zestiger jaren door mijn vader bij de firma Dabekausen in Maasbracht aangeschaft ter vervanging van een Carraro C23 smalspoor.

Vanaf het moment dat ik wist dat deze tractor voortaan mij toebehoorde ben ik gaan inventariseren wat ik allemaal nodig zou hebben aan onderdelen en dergelijke. Aangezien het lastig bleek om documentatie te vinden ben ik het gaan verzamelen en op mijn site gaan zetten zodat anderen er ook baat bij kunnen hebben.

Via deze website hoop ik in contact te kunnen komen met andere liefhebbers van oude tractoren.

Daarbij gaat het met name om liefhebbers of eigenaren van Renault tractoren, om zodoende informatie, tips en wellicht onderdelen met elkaar uit te kunnen wisselen. Ik heb namelijk al gemerkt dat erg weinig informatie over dit type tractor, de Renault V72, te vinden is, hoewel er toch menig liefhebber zou moeten zijn van de V72 (smal-spoor) en zijn broertje de N72 (normaal-spoor).

ondersteuning
Ruud Steijvers : algemene ondersteuning
Bas Steijvers : onderhoud website
Annie Steijvers : administratie (realiteitsbewaking)

met dank aan
familie Kunnen – Strous
voor het beschikbaar stellen van ruimte

Expeditie Thijs
voor het beschikbaar stellen van een vrachtwagen

Gebr. Cuijpers Straalbedrijf
voor het vakkundige straalwerk

Met vriendelijke groet,

Frans Steijvers